לקהל לקוחותינו,
אומגה 3 מצמח המרווה המרושתת אינו זמין יותר בישראל. מעתה ניתן לרכוש אומגה 3 צמחית מאצות שמכילה את שתי חומצות השומן החיוניות: EPA ו DHA. 
אומגה 3 המופקת מצמח המרווה המרושתת היא חומצת שומן שנקראת ALA, ובאופן תאורטי בגוף אמורה להתבצע המרה לשתי חומצות השומן החיוניות EPA ו DHA. אך על מנת שיתבצע תהליך המרה אפקטיבי יש צורך בקונאזימים, מגנזיום, אבץ, טסטוסטרון וגורמים גנטיים נוספים, וגם אז מדובר בהמרה נמוכה של 5% בלבד בגברים ועד 10% בלבד בנשים.
לעומת זאת אומגה 3 המופקת מאצות ומועשרת בשתי חומצות השומן החיוניות EPA DHA, אין צורך להמיר ולכן הגוף יכול להשתמש ב 100% ממנה.
אם כן, באופן תיאורטי הגוף אמור להמיר את ה ALA לחומצות שומן אומגה 3  אבל ההמרה הזאת אינה מספקת ולכן היום, ספרי התזונה מעדכנים את המידע ומכלילים גם את חומצות השומן DHA ו EPA (אומגה 3 ארוכות שרשרת), כחומצות שומן חיוניות, משמע, אנחנו צריכים לקבל אותן מהתזונה כי הגוף לא מסוגל לייצר מספיק מהן ולא משנה כמה ALA (אומגה 3 קצרה) נצרוך בתזונה.

Department of Biology, Appalachian State University, Boone, NC 28608/ USA
Received 11 March 2009

Department of Health, Leisure and Exercise Science Appalachian State University/ Boone, NC 28608, USA

Ahmed, M.; Ting, I.P.; Scora, R.W. Publication Date (May-Jun 1994) Plant physiology and biochemistr

Salus cum propositum vita. Volumen 9 No.1  Enero-Marzo 2008

Interdisciplinario de Investigación para el Desarrollo Integral Regional/ CIIDIR IPN, (Guasave, Sin., México) Laboratorio Estatal de Salud Pública de Guanajuato. Secretaría de Salud (Léon, Gto. México). Centro. Facultad de Medicina de la Universidad de Guanajuato. Departamento de Nutrición (León, Gto., México).

 

הפרעות קשב וריכוז ADHD:

Hirayama S, Hamazaki T, Terasawa K. Effect of DHA-containing food administration on symptoms of adhd – a placebo-controlled double-blind study/Eur J Clin Nutr 2004;58(3):467-73.

אומגה 3 מחקרים

המרת אומגה 3 צמחית ALA לחומצות שומן שמן דגים:

Ailsa A Welch, Subodha Shakya-Shrestha, Marleen AH Lentjes, Nicholas J Wareham, and Kay-Tee Kha

American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 88, No. 3, 801-809, September 2008

de Lorgeril et al. / Lancet 18:345, 1995
Djousse,L. et al- Hypertention 45:368, 2005
deGroot RH et al- Am.J.Clin.Nutr. 79:251,2004
Green,P and Yavin,E- J.Neuroscience Res 52:129.1998