הכורכום הוא אחד מהתבלינים הנפוצים ביותר במטבחים ברחבי העולם. מעבר לתרומה הקולינרית שלו, הכורכום זכה לתשומת לב משמעותית בשנים האחרונות בשל יתרונותיו הבריאותיים, במיוחד בשיפור תפקוד הכבד.
הכבד, איבר חיוני האחראי על ניקוי רעלים ותהליכים מטבוליים שונים, עשוי להפיק תועלת רבה מהתכונות הייחודיות של הכורכומין, הרכיב הפעיל המצוי בשורש הכורכום.
לפניכם היתרונות של הכורכומין בשיפור בריאות הכבד:
נוגד חמצון
כורכומין הוא נוגד חמצון חזק בעל יכולת לנטרל רדיקלים חופשיים שעלולים לגרום למתח חמצוני – גורם שכיח למחלות כבד שונות. בזכות היותו נוגד חמצון, הכורכומין עשוי לסייע בהפחתת הלחץ החמצוני, ובכך עשוי למנוע מחלות שונות ולשפר את תפקוד הכבד.
השפעות אנטי דלקתיות
דלקת כרונית עלולה להוביל למחלות כבד, כגון מחלת כבד שומני ושחמת. מחקר מצא כי לכורכומין יש השפעות אנטי דלקתיות יעילות. הכורכומין עשוי לסייע בעיכוב מסלולים דלקתיים מרכזיים ברמה המולקולרית, בכך הוא יכול להפחית את הדלקת בכבד, ולהאט את התקדמות מחלות הכבד.
ניקוי רעלים בכבד
לכבד שלנו יש תפקיד מכריע בניקוי רעלים מהגוף על ידי פירוק וסילוק חומרים מזיקים. הכורכומין עשוי לשפר את יכולות ניקוי הרעלים של הכבד על ידי קידום ייצור אנזימים המעורבים בתהליכים אלו. תוסף כורכומין יכול לסייע בסילוק רעלים ובהגנה על הכבד מפני נזקים הנגרמים על ידי חומרים רעילים.
נלחם בהצטברות שומן בכבד
מחלת כבד שומני לא אלכוהולי (NAFLD) היא הפרעת כבד נפוצה הנגרמת מהצטברות שומן בתאי הכבד. המחלה, הקשורה למצבים של תנגודת לאינסולין כמו סוכרת מסוג 2 (T2DM), שכיחה מאוד בקרב חולים עם עודף משקל והשמנת יתר. מחקר שפורסם בשנת 2021 הוכיח כי כורכומין מסייע בשיפור NAFLD. זאת, על ידי הפחתת הצטברות שומן ושיפור הרגישות לאינסולין. לפי המחקר, מינון נמוך של תוספי כורכומין מדי יום במשך חודשיים הראה ירידה משמעותית בסטאטוזיס הכבד ובאנזימים בחולים עם NAFLD בהשוואה לנבדקים שנטלו פלסבו.
הגנה מפני פיברוזיס בכבד
פיברוזיס בכבד, הוא רקמה צלקתית המתפתחת בעקבות דלקת בכבד. זוהי מחלה כרונית שבמקרים חמורים עלולה להוביל לשחמת הכבד – מחלה מסכנת חיים המצריכה השתלת כבד. מחקר מצא כי לכורכומין יש תכונות אנטי פיברוטיות המעכבות את הפעילות של תאי סטלט. תאים אלו אחראים על היווצרות פיברוזיס בכבד. בכך, כורכומין עשוי לסייע בהגנה מפני פיברוזיס הכבד.
אקוסאפ מציגים: LIPO TURMERIC – כורכום ליפוזומלי בספיגה גבוהה
LIPO TURMERIC תוסף כורכום ליפוזומלי של אקוסאפ נחשב למהפכני ופורץ דרך. זאת, מכיוון שהוא מיוצר בשתי טכנולוגיות חדשניות המגבירות את הזמינות הביולוגית והספיגה של הרכיב כורכומין הנמצא בשורש הכורכום.
התוסף הייחודי הזה נקרא כך משום שהוא נוצר תוך מיצוי השורש של הכורכום השלם (טורמריק – Turmeric) המכיל את הרכיב כורכומין בשילוב קומפלקס הרכיבים הטבעיים הנמצאים בשורש הכורכום, כגון כורכומינואידים, סיבים תזונתיים, חלבונים, פחמימות מורכבות ושמן אתרי.
הכורכום הליפוזומלי מיוצר בטכנולוגית PNS (או Polar-Non Polar-Sandwich) – זוהי טכנולוגיה פטנטית יחידה מסוגה, שעושה שימוש בקומפלקס הרכיבים הטבעי שמופק משורש הכורכום על מנת להעצים את ספיגת הרכיב כורכומין.
טכנולוגיית PNS משולבת עם טכנולוגיה הליפוזומלית שנועדה להגביר את הספיגה של הכורכומין ואת הזמינות הביולוגית שלו מכיוון שכורכומין הוא רכיב מסיס בשמן וספיגתו במערכת העיכול המימית מאתגרת מאוד. הליפוזומים הם מבנים כדוריים מיקרוסקופיים המיוצרים מפוספוליפידים –רכיבים שומניים מהם מורכבת המעטפת של כל תאי הגוף. הליפוזומים עוטפים את רכיבי הכורכום ומגנים עליהם מפני חומציות הקיבה, מסייעים להגן עליהם מפני התפרקות במערכת העיכול ומשפרים את ספיגת הכורכומין.
מחקר קליני על המוצר אף מצא כי הוא בעל זמינות ביולוגית גבוהה עד פי כ-16.5 יותר מתוסף כורכומין שאינו ליפוזומלי.
לקריאת המחקר>>
לסיכום, היתרונות הרבים של הכורכומין הופכים אותו לתוסף תזונה בטוח לשימוש העשוי לשפר את תפקוד הכבד ולמנוע הופעה או החמרה של מחלות כבד.