הכירו את חוברת המתכונים לילדים של אקוסאפ!

אנחנו מאמינים שאהבה לאוכל מזין ובריא מתחילה כבר בגילאים הקטנים, כאשר הקטנים-גדולים נחשפים למצרכים השונים, חומרי גלם מהטבע, מגלים את העולם המופלא שנמצא לו במטבח, טועמים כבר בשלב ההכנות עד ליצירת המנה המוכנה.

הזמן המשותף במטבח, מאפשר לכם לייצר זמן איכות משפחתי איכותי במיוחד ולשוחח עם הילדים על כל נושא, בין היתר, על חשיבות התזונה שלנו, על הבריאות שבטבע, על ויטמינים, על כוח ואנרגיות שהתזונה שלנו מעניקה לגופנו.

כל המתכונים בחוברת נוצרו על ידי אסי רוז, נטורופתית מוסמכת ומתכונאית אשר ייצרה עבורנו מתכונים נהדרים, פשוטים להכנה, מזינים, בריאים וטעימים!

 

 

שיהיה בתיאבון ו-לבריאות 💚

חיתוכיות לימון עם בי קומפליט

 

חיתוכיות לימון ושוקולד קטנות, טעימות, ובריאות, מושלמות לנשנוש בריא של אחר הצהרייים או כפינוק מפנק אחרי ארוחה. וההפתעה? מוסיפים להם את הבי קומפליט, המשמעותי כל כך עבור גופנו.

דרגת קושי הכנה- “בטח, אפשר לגמרי לאכול רק אחד” 😉

מרכיבים (לתבנית בגודל 20×20 ס״מ):

לשכבת שיבולת השועל:

חצי כוס שיבולת שועל

חצי כוס קוקוס טחון

חצי כוס ממרח שקדים

שלוש כפות סירופ מייפל

קורט פיצקי של מלח

גרידת לימון מלימון שלם

מיץ מחצי לימון

ויטמין הבי קומפליט המינון הוא לפי כמות הסועדים

כל סועד אוכל 2-4 קוביות

לשכבת השוקולד העליונה:

200 גרם שוקולד מריר

שלוש כפות שמן קוקוס

גרידת לימון מחצי לימון

קורט פיצקי של מלח

 

אופן ההכנה:

נקלה את שיבולת השועל במחבת חמה ויבשה, לאחר מספר דקות נוסיף את הקוקוס הטחון עד שהכל מזהיב.

נסיר מהאש ונעביר אל צלחת רחבה לצינון.

נעבור להכנת השכבה הראשונה:

נערבב בקערה את הממרח שקדים עם הסירופ מייפל, המלח, הגרידת לימון, המיץ לימון ותוספת הויטמין בי-קומפליט.

נוסיף את השיבולת שועל והקוקוס הטחון שציננו היטב ונערבב לעיסה אחידה שנשטח בתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפיה.

השתדלו לשטח את העיסה לעובי אחיד וכמה שיותר ישר כך תיווצר שכבה יפה ואחידה.

נעבור לשכבת השוקולד העליונה:

נמיס במיקרו בפולסים של שלושים שניות את השוקולד עם השמן קוקוס עד לקבלת שוקולד מומס ובוהק.

נניח לו להצטנן למספר דקות.

שימו ❤️ השלב הזה משמעותי לשמירת איכות הויטמין לכן חשוב לצנן אותו לטמפרטורת החדר, הכניסו אצבע ותרגישו בנוח בתוך השוקולד זה אומר שהוא בטמפרטורה טובה.

נשפוך את השוקולד המצונן על פני שכבת שיבולת השועל ששיטחנו בתבנית.

נגרד מעל השוקולד מעט גרידת לימון וקורט פיצקי של מלח (שמוסיף המון!)

נכניס לקירור של מינימום שעה נחתוך לקוביות ונגיש בהתרגשות גדולה.

כדורי במבה עם ויטמין D

 

כדורי במבה מלאים בבריאות? זה לא חלום! המתכון המקורי והמושלם ביותר עבור ילדות וילדי ישראל- כדורי במבה בשילוב ויטמין D. בהכנה פשוטה וקלה בקערה אחת. תשמרו לנו כדור אחד בצד, טוב?

רמת קושי הכנה – “לקחת איתנו כדור לפארק? סגור, עלי”

מרכיבים לכדורי הבמבה:

ל 15-20 כדורי במבה

חצי כוס חמאת בוטנים

רבע כוס סירופ מייפל

כוס שבבי קוקוס טחון

חצי כפית מלח

לציפוי: שבבי קוקוס

 

אופן הכנה:

מערבבים את חמאת הבוטנים עם הסירופ מייפל והמלח

מוסיפים את שבבי הקוקוס, מערבבים שוב ויוצרים כדורי במבה מתוקים,

מצפים כל כדור בשבבי הקוקוס ומגישים בשמחה גדולה.

 

אפשר לשמור במקרר בקופסא אטומה כשבוע.

את הויטמין יש לשלב בערבוב חמאת הבוטנים עם סירופ המייפל, במידה ושילבתם את הויטמין יש לאכול את כדורי הבמבה בסמוך להכנתם, מינון הויטמין במתכון מותאמת לכמות הסועדים.

כדורי פאי פקאן עם ויטמין C

כדורי פאי פקאן מושלמים, מבחוץ עם מעטפת קראנצ’ית כיפית ומבפנים רכים ועסיסיים במיוחד, כי הוספנו להם את הויטמין C של אקוסאפ. עסי-סיים, ראיתם מה עשינו כאן? 🙂 מתכון מושלם, פשוט וקל, מלא בבריאות.

רמת קושי הכנה – “משחררים לכם את זכויות היוצרים על בדיחת העסי-סיות לשימוש כשתכבדו אחרים בכדורים”

נעניק לעצמנו ולילדים תרפייה בהכנה של הכדורי פאי פקאן הנפלאים האלה עם הידיים.

מרכיבים (15-20 כדורי פאי פקאן):

2 כוסות פקאנים קלופים (כ-250 גרם)

6-8 תמרים ללא גרעין

קורט פיצקי של מלח

חצי כפית קינמון (אם אוהבים)

כף של טחינה גולמית או כל חמאת אגוזים שתבחרו.

חצי כוס פקאנים שבורים גס לציפוי

אפשר לצפות גם בשבבי קוקוס או להשאיר את הכדורי ללא ציפוי.

מנת ויטמין C של אקוסאפ בהתאם לכמות הסועדים.

 

אופן הכנה:

נכניס אל הבלנדר את הפקאנים, התמרים, המלח, הקינמון והטחינה גולמית ונטחן בפולסים עד לקבלת עיסה אחידה.

נעביר את העיסה אל קערה ונוסיף את הויטמין C.

נערבב וניצור מהעיסה כדורים בינוניים,

נצפה את הכדורים בשברי פקאנים ונגיש:)

 

כדורי הפאי פקאן במתיקות מעודנת,

ממש טעימים ונעימים,

כיף להתמסר להכנה שלהם,

כיף לנגוס בהם,

והגוף מודה על כל מרכיב שנמצא בתוכם❤️

כדורי קוקוס ושקדים עם ויטמין C

מתכון לכדורי קוקוס ושקדים כי “כדורי אנרגיה טעימים ממש” היה ארוך מדי. מתכון קל ופשוט לכדורים נפלאים, טעימים ומלאים ומטעינים. מתכון שכל כולו בקערה אחת וזוג ידיים מכדררות. 

רמת קושי הכנה- “כן, הכנו אותם בבית, לא, זה לא קנוי. באמת!”

מרכיבים ל-15 כדורים:

חצי כוס ממרח שקדים (ניתן להמיר בכל ממרח אגוזים שתבחרו)

רבע כוס סירופ מייפל (ניתן להמיר בכל ממתיק נוזלי שאוהבים)

קורט של מלח

3/4 כוס קמח שקדים

3/4 כוס שבבי קוקוס

אני מוסיפה לעיסה 4 מנות ויטמין C של אקוסאפ.

 

אופן הכנה:

נערבב את ממרח השקדים עם הסירופ מייפל והמלח, נוסיף את הויטמין C ונערבב שוב.

נוסיף את הקמח שקדים ושבבי הקוקוס וניצור עיסה דביקה ואחידה.

אם העיסה דביקה מידי נוסיף לה שבבי קוקוס/קמח שקדים

אם העיסה מתפוררת נוסיף מעט סירופ מייפל.

נגלגל את כל העיסה לכדורים נפלאים ונגיש בשמחה גדולה 🙂

 

אפשר לשמור במקרר לשבוע או במקפיא לחודש.

שימו ❤️ הויטמין יהיה זמין לגופנו רק בסמוך להכנת הביס.

ממרח שוקולד ביתי עם ויטמין C

מתכון מושלם לממרח שוקולד, קרמי, עשיר ומלא בבריאות. הממרח שוקולד המושלם לכריך, לטבילה של פירות או פשוט לכפית וליקוק. אנחנו בעד מה שעושה לך טוב! 

רמת קושי הכנה- “בטח מאמי, אין בעיה לאכול ממרח שוקולד בבוקר, בכיף!”

מרכיבים (קופסא של 250 מ״ל):

חצי כוס ממרח שקדים / טחינה גולמית / חמאת בוטנים / כל ממרח אגוזים שאוהבים

שלוש כפות אבקת קקאו

רבע כוס סירופ מייפל / סילאן / דבש / סירופ אגבה

קורט מלח

שלוש כפות חלב צמחי / רגיל

 

אופן ההכנה:

נכניס אל הקערה את כל המרכיבים ונערבב היטב. חשוב לערבב טוב-טוב.

זה השלב לטעום מלאאא. ולהכין את התוספת שאיתה נרצה להגיש את הממרח שלנו, פירות טריים, בכריך וכו..

 

נוציא מקערת הממרח שהכנו 3-4 כפות בהתאם לכמות המנות שנבחר לאכול ונערבב אותן עם מנת ויטמין C של אקוסאפ. הכמות היא בהתאם לכמות הסועדים (לדוגמא שתי מנות לשני סועדים).

נסדר את הפירות הטריים לצד ממרח השוקולד המחוזק שהכנו ונהנה מכל ביס משמח🤗

 

את ממרח השוקולד עם תוספת הויטמין C יש לאכול בסמוך לערבוב שלו.

את ממרח השוקולד ללא הויטמין אפשר לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך שבוע.

משקה שוקו עם ויטמין C

משקה קקאו מפנק במיוחד עם ויטמין C של אקוסאפ! קבלו מתכון מקורי ופשוט להכנת משקה קקאו מפנק וטעים בתוספת צ’ייסר מחזק לגופנו. המשקה האהוב על כולנו, בגרסה מתוקה ופשוטה להכנה!

רמת קושי הכנה – “אה, הכנת את השוקו לילדים? ומה איתי?”

מרכיבים לכוס אישית:

חצי כפית אבקת קקאו

כף או שתיים של סירופ מייפל או כל ממתיק שאוהבים

רבע כוס מים חמים

שליש כוס חלב צמחי או רגיל שהילדים אוהבים את טעמו .

(את החלב שלי הקצפתי ללא חימום)

מנת ויטמין C ליפוזומלי של אקוסאפ

שימו ❤️ את הויטמין C יש להוסיף רק לנוזל בטמפרטורת החדר ובסמוך לשתיית המשקה.

 

אופן ההכנה:

אל כוס נכניס את הקקאו והסירופ מייפל, נוסף את המים החמים ונערבב עד לקבלת נוזל אחיד בצבע עמוק של קקאו.

נוסיף אליו את החלב שבחרנו.

עדיפות לחלב קר מהמקרר,

אפשר להקציף אותו במקציף לקבלת חוויה כיפית לילדים רק בחרו בהקצפה ללא חימום.

נוסיף את מנת הויטמין C הנפלאה של אקוסאפ,

נערבב מעט את הויטמין עם הנוזל,

אם רוצים אפשר לגרד מעט שוקולד מעל החלב לחוויה יותר מהנה 🙂

נגיש לילדים ולנו ונתמסר להנאה המחזקת הזו ❣️

 

ילדים יותר נהנים לשתות משקאות בטמפרטורות החדר ולא משקאות חמים כך שזה עובד נפלא ❣️