מתכוני נבטים טעימים ובריאים!
בהמשך להגרלה בדף הפייסבוק שלנו חילקנו מנבטות חדשניות למי ששיתף מתכוני נבטים שווים במיוחד!
תהנו ובתאבון!
נבטים ופלפלים
1 פלפל מכל צבע חתוכים לרצועות
1 גזר גדול מגורד בפומפיה גסה
50 גרם שומשום קלוי
1/4 כוס סויה סיני
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים ולהגיש
גלילונים ירוקים
12 דפי אורז מושרים במים קרים למשך 2 דקות – לאחר לפרוס אותם על מגבת נקיה וליבש
למלית:
להכין סלט העשוי מ:
ככוס נבטי חמניות
ככוס נבטי צנונית
ככוס נבטי מאש ירוק
2 גזרים מגורד בצורת גפרורים
2 בצל ירוק חתוך לרצועות דקות דקות [כהמלצה כדאי להשרות במי קרח ל5 דקות לקבלת צורה מסולסלת]
עלי נענע
עלי כוסברה קצוצה
פיסת ג’ינג’ר מקוםלת ומגורדת בערך ככף
כ5 כפות רוטב סויה תמרי
מעט פלפל שאטה
קורט פלפל שחור רצוי 4 עונות
קורט מלח ים אטלנטי [לא חובה לבדוק מליחות מהסויה]
שמן זית
זליפת שמן קוקוס
כחצי לימון סחוט ניתן להכניס גם את הגרידת לימון
ניתן להכניס גם ככוס אטריות שעועית זכוכית [לאחר ריכוך רותחים במים כ4 דקות – לסנן היטב ולשים בצד]
מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים
ממרח הבסיס:
ממרח אבוקדו / גבינת קשיו
כל מה שנותר לפתוח את דפי האורז המרוככים למרוח במרכז עם הממרח הנבחר ולהכניס פנימה מעט מהסלט לסגור את הדף ולהגיש
עדשים מונבטות ובצל מאודה – זוהרה ספקטור שיק
לאדות בצל, להוסיף פטריות ונבטי עדשים ירוקות, להוסיף מעט מים ולבשל בישול קצר. לתבל ובסוף הבישול להוסיף שמן זית יוצא מעולה!
עדשים רכים Chen Ifrach
מנביטים עדשים ירוקות ,מבשלים אותם בסיר עם מעט מים (אפשר להוסיף פטרוזיליה ובצל יבש), על להבה קטנה, עד שהעדשים רכים – כ- 10 דקות.
לשמירה על ערך תזונתי גבוה יותר – ניתן להביא לרתיחה, לכבות את האש ולכסות במגבת עבה לעשר דקות-רבע שעה.
אפשר לאכול את העדשים כמנה נפרדת, או לגוון אתם תבשילים אחרים, כמו אורז, או מרק.
מרק מינסטרונה
– כוס כרוב קצוץ
– גזר מגורד
– תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
– בצל קצוץ
4- כוסות שעועית מונבטת (אני מעדיפה אדומה)
– חופן אורז בר \ אורז מלא (יש אפשרות להכין אותו מראש, ככה המרק יהיה צלול יותר)
– כוס תרד שתוף וקצוץ(לא לוותר, מוסיף המון)
– כוס ציר ירקות\מרק מאבקה
– 3 כפות רסק עגבניות
– 2 שיני שום וחצי בצל
– תבליני ירקות לפי הטעם, שמיר, בזיל…מה שאוהבים, אבל שוב, לא לוותר 🙂
– מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
– מבשלים אורז בנפרד
-שמים בסיר את כל הרכיביי ירקות חוץ מעשבי התבלין,הבצל והשיני שום והרסק עגבניות ושיתבשל בערך 20 דקות ( עד שהתפוחי אדמה רכים…)
– את השיני שום, הבצל, עשבי התבלין והרסק עגבניות להפוך לפסטה בעזרת מעבד מזון ואז להוסיף לסיר עם הירקות.
-כשמוכן האורז, להוסיף אותו לסיר עם הירקות.
אפשר לפזר מעל קצת פרמז’ן ….עדיף גבינה טבעונית כלשהי ככה שתקבלו מנה מהאדמה למופת.
סלט נבטים מרענן
2 כוסות זרעים מונבטים (מומלץ סוגים שונים)
2 גזר
ים מגורדים
עלה חסה
קערה של פלחי תפוז
גרעיני חמנייה מטוגנים מעט –(לפי טעם)
רוטב:
1/8 מיץ תפוזים
כפית סירופ סילאן
חצי כוס חומץ יין לבן
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הזרעים המונבטים עם הגזרים המגורדים ולהניח על עלה החסה, להניח למעלה פרוסות תפוז ולפזר מעל הכל את גרעיני החמניה.
רוטב: לערבב את מיץ התפוז עם הסילאן, חומץ, מלח, פלפל שחור, בכלי נפרד. לצקת על הסלט שמן (זית או לפי הטעם) ואז להוסיף את הרוטב.
קציצות נבטי עדשים ירוקים
1 בצל בינוני
2 ביצים
צרור כוסברא ו/או פטרוזיליה
5-6 שיני שום
כפית גדושה כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
לטחון הכל יחד במעבד מזון – עד היווצרות עיסה
לטן כמו פלאפל או בפחות שמן (אש יותר נמוכה) קצוצות בעובי כ1ס”מ…
להגיש עם סלט ישראלי קצוץ, טחינה, עמבה, לימונים כבושים…
סלט חמניות מנצח
נבטי חמניה, עגבניות שרי חצויות, גרעיני חמניות מוקפצים ומומלחים, שמן זית, מלח פלפל
מג’דרה עם נבטי מאש
קוצצים שום, בצל וג’ינג’ר ומאדים עם כף שמן קוקוס על אש קטנה.
מוסיפים לסיר אורז מלא שהושרה והונבט לפחות 24 שעות (אני מעדיפה גם 48) ונבטי מאש (אני מנביטה כמויות שוות של אורז ומאש)
מוסיפים מים (עד 1 ס”מ לכיסוי האורז והנבטים) כמון, קארי, כורכום ומלח אטלנטי. מערבבים ומכסים.
המג’דרה מוכנה לאחר כ 30 דקות. באמצע הבישול,אפשר לטעום את התיבול ולתקן.
סלט נבטים אסיאתי
קולורבי אחד, מקולף
צנון קטן
פלפל צ’ילי אדום
חופן קטן של עלי כובסרה, קצוצים דק
חופן קטן של בוטנים קלויים קצוצים או אפונת וואסאבי
כף שומשום שחור או רגיל
מצרכים לרוטב:
4 כפות מיונז
כף רוטב סויה
חצי כף ממרח קארי אדום (להשיג בחנויות אסיאתיות)
מיץ מחצי לימון
חצי כפית שמן שומשום
מעט שורש ג’ינג’ר, מגורר
2 שיני שום כתושות
מעט מים
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב, שמים את כל המצרכים בקערה ובעזרת בלנדר מוט טוחנים לרוטב חלק. ניתן להכין את הרוטב בכמות גדולה ואיתו לשדרג מגוון סלטים, כמו סלט כרוב או סלט חסות.
טועמים ומשפרים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.
חותכים את הקולורבי והצנון לצורת גפרורים.
פורסים את פלפל הצ’ילי לטבעות.
בקערה מניחים את כל המצרכים לסלט, מלבד הבוטנים הקלויים.
מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים קלות, כדי לעטוף את כל החומרים.
מעבירים לקערת הגשה נאה ומעטרים עם אפונת הוואסאבי או הבוטנים הקלויים ומפזרים עלי כוסברה.
סלט נבטי מש ועגבניות מיובשות
2 כוסות מש מונבטת
1/2 כוס עגבניות מיובשות
1 עגבנייה טרייה
1/2 כוס חמוציות
2-3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום
1/2 כפית מלח
מבשלים את נבטי המש כ-10 דקות בסיר עם מים רותחים
מסננים את המש במסננת, ושוטפים במים קרים.
חותכים את העגבנייה הטרייה והעגבניות המיובשות לקוביות קטנות.
מערבבים את המש, העגבניות וגרגרי החמוציות בקערה.
כותשים את השום ומוסיפים לקערה, יחד עם שמן הזית, הלימון והמלח.
טועמים, ואם יש צורך מוסיפים שמן, לימון או מלח לפי הטעם.
VERED LEB סלט נבטי עדשים אדומות
כוס עדשים אדומות מונבטות (אפשר גם סוגים אחרים של נבטים, או לחלופין עדשים אדומות מבושלות)
100 גרם גבינת פטה
צרור כוסברה (כן, אפשר להחליף בפטרוזיליה. לשונאי הכוסברה למיניהם- איך, איך אפשר?)
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל לפי הטעם
שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
קוצצים את החלק התחתון, הסיבי, של האספרגוס ובעזרת קולפן ירקות פורסים רצועות דקיקות של אספרגוס, ממש כפי שמוסבר ב”פתיתים” (הקישור הראשון, פה למעלה).
מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את רצועות האספרגוס למשך דקה בלבד. מוציאים, מסננים, מצננים ומניחים רגע בצד
חותכים את הפטה לריבועים בגודל הרצוי, קוצצים את הכוסברה.
אפשר להתחיל להתקין את המנה.
מתבלים (מלח, פלפל, מיץ לימון) ומפנקים בשמן זית לפני הערבוב העדין.
אפשר להוסיף צלפים, כמו במתכון ההוא, אפשר גם צ’ילי גרוס.
אפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים, אם רוצים.
היה לי קשה להשאיר משהו לבעלי שהודיע באמצע שהם קופצים לחברים אחרי הים ואולי יאכלו שם ארוחת ערב בכלל… נו, טוב, השארתי לו (קצת…)
סלט פשוט וקל
אנחנו מנביטים עדשים, מטגנים בצל מערבבים עם עגבניות קצוצות ומעט סויה ופפריקה
סלט קינואה ונבטוטי עדשים שחורות
2 כוסות קינואה מבושלת (לבנה/אדומה/2 הסוגים יחד)
2 כוסות נבטוטי עדשים
בצל סגול קטן קצוץ
פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע, כוסברא (ניתן לגוון עם מה שאוהבים)
חופן חמוציות
נקטרינה חתוכה דק וקטן
חצי כוס גרעיני חמנייה/אגוזים (מה שאוהבים)
לתיבול:
שמן זית, לימון, פלפל שחור גרוס ומלח.
מעולה!
ניתן לגוון את הסלט בכל דרך אפשרית – להחליף לתפוח, להחליף סוגי נבטוטים, עשבי תיבול שונים וכו’.
נבטוטי מאש מתובלים
לטגן בצל בכמון ,כורכום זרעי כוסברה ופלפל שחור להוסיף 200 גר חצאי עגבניות שרי ו150 גרעל תרד ושתי כפותטחינה גולמית לאחר כחמש דקות להוסיף נבטוטי מאש רק עד שיתחממו.
סושי אבוקדו נבטי מש
2 אבוקדו
שן שום
כוס נבטי מש או 1/8 בצל חתוך דק
דפי אצות נורי
מגרדים אבוקדו עם כפית
מוסיפים שום מגורד בפומפיה
ורוטב סויה
מערבבים ומורחים שכבה דקה על דפי נורי
מפזרים נבטים
מגלגלים וחותכים לשתי או יותר פרוסות
ממרח חומוס מונבט
ממרח חומוס מנבטי חומוס מקולפים, להוסיף טחינה גולמית ומיץ לימון עד להגעה לסמיכות הרצויה, לתבל בכמון ובסחוג. בתאבון
גרסה בריאה למג’דרה
אורז מלא שהושרה חצי שעה לערך לאחר מכן בושל עם 2 כוסות מיים על כל כוס אורז, לאחר חצי של בישול, להוסיף עדשים מונבטות, משאירים עוד 20 ד’ על האש ולקראת הסוף אפשר להוסיף גם בצל שטוגן קלות ( בשמן קוקוס )
סושי טיבעונאי
לוקחים אצת נורי ומורחים עליה שקדיה או אגוזים מרוסקים אחרים שאוהבים. שמים בקצה הקרוב אלייכם סלט ירקות שכולל בתוכו נבטי חמניה ונבטוטים שאינו מטובל. מעליו שמים כמות נדיבה של נבטי אלפלפא או ברוקולי או כל נבטים דקים אחרים. בקצה הרחקו של האצה מטפטפים מיץ לימון בשביל ההדבקה של האצה. ומגלגלים. מומלץ לטבול ברוטב סויה או מיסו מדולל במים. ולאכול עם ג’ינג’ר כבוש.
סלט ירוק עם נבטים ונבטוטים
אוספים את כל הירוקים שיש בבית – חסה, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, פרוסות מלפפונים, מקלות קישואים, כרוב פרוס דק דק, תפוח ירוק פרוס דק דק.
מוסיפים פנימה את הנבטים השונים שיש בבית – נבטי חמניה, נבטי ברוקולי, נבטי אלפאפה, נבטי מאש.
לפני ההגשה מוסיפים רוטב – שמ”ז לימון שום ומעט סוכר
מפזרים מעל גרעינים.
מרק אנרגיה
1 אבוקדו, 100 גר’ נבטי חמניות, 2 תפ’ע קלופים וחתוכים וחופן אצות – במעבד מזון
קציצות אליפות
משרים שיבולת שועל בקצת מים עד שתתרכך, מוסיפים גרעיני חמניה, נבטים, סלק וגזר מגורד דק, קצת שום וטחינה לחיבור, יוצרים קציצות ואופים בתנור או מטגנים במחבת עם שמן קוקוס שמשדרג את הטעם עוד יותר.
נבטים עם תפוח אדמה ותבלינים – כוכבית מנצנצת
לוקחים נבטים שוטפים הייטב ובנוסף לוקחים תפוח אדמה מקלפים חותכים לקוביות וגם בצל קצוץ מבשלים הכל יחד עם טיפה מלח כורכום ופלפל שחור עד שהתפוח אדמה מוכן ניתן להוסיף קצת שמן כדי שלא ידבק לסיר ובתיאבון הולך טוב עם לחם טרי ובתוספת לאורז
בעיקר נבטים
לוקחים 4 סוגי נבטים, לא חשוב איזה, מ-4 קומות המנבטה, מערבבים אותם ביניהם ועם המון בצל ירוק קצוץ, כוסברה קצוצה, נענע קצוצה, קצת גבינת פרמז’ן ו-2 ביצים, מלח-פלפל, מטגנים במחבת כמו חביתה רגילה, ומתקבלת חביתת ירק-נבטים בריאה ומההמת. מגישים על פרוסת חלה מרוחה בגבינה לבנה או חומוס.
סלט קינואה ונבטים
1 כוס קינואה שחורה (לשטוף טוב טובבמים, לסנן, לבשל ולצנן)
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות (לאגות או לטגן במעט שמן קוקוס)
1 כוס אפונה (מאודה או מבושלת במים)
1 חבילה נבטים סיניים
1/2 חבילה נבטי צנונית
3 שיני שום פרוסות
20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
לרוטב (לערבל הכל בבלנדר):
6 כפות שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 בצל סגול
1/4 צרור כוסברה
המבורגר נבטים
המבורגר מנבטים כמות שמקבילה לחצי קילו בשר טחון (משהו כמו 3 כוסות נבטים) טוחנים במג’ימיקס בפולסים שעדיין יהיה קריספי ולא מיימי. מוסיפים 2 ביצים, קצת קמח מצה (או קמח) עד שנתפס, תבלינים לפי הטעם אפשר גם מעט רוטב צ’ילי. אני אוהבת להכין את הנ”ל מנבטים של עדשים. אפשר להוסיף גם בצל מטוגן עם מעט שום, או כרישה מטוגנת. את הנ”ל מטגנים בטפלון משוח בשמן זית. ויאללה. לחמנית ברגר (טוב נו, קמח מלא), צ’יפס, חסה עגבניות ובצל אדום ובתאבון.
בסרטון: סושי מנבטים
פטה עדשים בניחוח איטלקי
2.5 כוסות עדשים ירוקות מונבטות (ניתן לחלוט ל5 דק, וניתן להשאיר כך) – אולי תרצו יותר, תלוי בטעם שלכם.
כוס פטריות מאיזה סוג שבא לכם (רצוי משהו בשרני כמו שמפיניון או פורטבלו)
אם יש- פטריות פורצ’יני
בצל גדול
2 שיני שום
3 כפות יין אדום
2 גבעולי רוזמרין שלמים
מלח, פלפל
אפשר חצי כפית סוכר חום
שמן זית
אופן ההכנה:
אם אתם עניים כמוני והפורצ’יני שלכם יבש, תשרו בערך פטריה-שתיים במעט מים חמים ושימו בצד.
חתכו את הבצל, הפטריות החיות, והשום, וטגנו לפי הסדר במחבת רחבה.
תנו לבצל להיטגן לפחות 5 דקות לפני הוספת הפטריות, ועוד 5 דקות עם הפטריות והשום ממש בסוף.
שימו לב! טיפ לבישול פטריות- אסור שיהיו יותר מכדי שכבה אחת לא צפופה מדי של פטריות במחבת, אחרת הן פשוט מתאדות וזה לא אותו אפקט כמו שמטגנים אותם- הרבה יותר טעים.
עוד בתחילת הטיגון שימו במחבת את 2 עלי הרוזמרין בשלמותם, כך שתוכלו להוציאם בקלות אח”כ.
אחרי שהבצל זהוב, והפטריות והשום גם, הוסיפו את היין האדום, מלח, פלפל, הסוכר אם רוצים, תנו לאלכוהול להתאדות -בערך דקה.
שימו את תכולת המחבת בבלנדר, יחד עם העדשים. שימו לב שיכול להיות שתצטרכו לעשות זאת ב2 נגלות- ואם כך, שימו חצי וחצי, לעירבוב טוב.
וגם לא לשכוח!! הפורצ’יני שלנו.. לקצוץ ולהכניס למעבד המזון, ולהוסיף חלק מהנוזלים בהדרגה ובמידת הצורך.
הפעילו בהתחלה בפולסים, ואז הפעלה רציפה עד לקבלת מרקם חלק.
שימו לב!! 🙂 רצוי לא לעבד את התכולה יתר-על המידה, כי היא יכולה להיעשות דביקה כזו. אני אישית בכלל אוהבת להשאיר חלק מתכולת המחבת בשביל הפולס האחרון, וככה בפטה גם מורגש הפטריות והבצל. כיף!
תבשיל עדשים מזין
לוקחים נבטוטים של חומוס, נבטוטים של עדשים, נבטוטים של מאש שמים בקערה. מבשלים אורז מלא ומוסיפים לקערה, מוסיפים פנימה מעט בצל אדום חי, כוסברה ופטרוזיליה, מלח פלפל ומעט לימון ומקבלים סלט, טעים, בריא ואיכותי בתיאבון.
מג’דרה של אמא, עם 3 סוגי נבטוטים
מטגנים חצי כוס נבטוטי מש, חצי כוס עדשים ירוקות מונבטות וחצי כוס נבטוטי אזוקי,
מוסיפים חופן פטרוזיליה\כוסברה- אפשר גם וגם
פלפל שחור
כמון- מוסיף המון
מלח לפי הטעם (אבל בלי להשתגע)
מוסיפים אורז מלא מבושל ומערבבים.
בתיאבון!
מתכון קציצות נבטים וקישואים
נבטים מכול הבא ליד רצוי עדשים, לערבב בקישואים מגוררים וסחוטים , 2-3 ביצים, בצל קצוץ , טיפה קמח לעבות ולהדבקה…
אופן ההכנה:
א. לטגן בשמן ולספוג עודפים.
ב. להכין קציצות ולאפות בתנור עם מעט מאוד שומן.
ג. לשטח תערובת בתבנית להוסיף מעל גבינות מגוררות, פלפל שחור, ומעט אגוז מוסקט.
באג’י של נבטים עם תפוחי אדמה
שיטפו ונקו היטב את הנבטים מחול, השרו אותם בנוסף רבע שעה במים עם כפית מלח ושיטפו שוב, אח”כ קיצצו בצלי דק דק, שום, ועגבניות הכניסו לסיר טגנו מעט, חיתכו קוביות של תפוחי אדמה אדום, והכניסו לסיר תבלנו במלח, כורכום, פפריקה חריפה ומקלות קימל, השאירו לבישול התפוחי אדמה כרבע שעה הוסיפו את הנבטים והשאירו לבישול את הכל עד להתרככות התפוחי אדמה, ממומלץ לאכול עם הפיתה ההודית הידועה : צ’פאטי או בקארי.
תבשיל קינואה שחורה עם רימונים, נבטי חמניה וגרעיני דלעת
1 בצל קצוץ
1/2 1 כוסות מים רותחים
גרגרים מרימון אחד
200 גר’ גרעיני חמניה קלויים
כוס נבטי חמניה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס נענע קצוצה דק
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/3 כוס שמן זית משובח
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
תבשיל קינואה שחורה עם רימונים, נבטי חמניה וגרעיני דלעת
מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מטגנים כשתי דקות ומוסיפים מים רותחים. מבשלים על להבה נמוכה 30-40 דקות, עד שהקינואה רכה אך עדיין פריכה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
סלט נבטים קל
2 כפות שמן שומשום
רבע כוס רוטב סויה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים באהבה מתכון קל וטעים בתאבון !!!
סלט מנומר
חצי חבילת נבטים סינים, 15-20 עגבניות מנומרות או צהובות (אם אין, אפשר להשתמש בעגבניות שרי רגילות), 1 מלפפון גדול, 1 גמבה, 2 גבעולי בצל ירוק, להוסיף זרעי צ’ייה, מלח, פלפל גרוס, שמן זית וטיפה לימון…מרענן – מזין – קליל – וטעים טעים טעים!!!
נבטוטים מוקפצים בכל טוב
שעועית ירוקה
בצל קצוץ
בצל ירוק
שום
פלפל חריף
גמבה
נבטים
נענע
כוסברה
שמן סומסום
רוטב סויה
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מקפיצים הכל יחד עוד 2-3 דקות
מפלפלים וממליחים לפי הטעם
את הנבטים הנענע והכוסברה להקפצה מהירה מאוד
אני מוסיפה בהגשה גם נבטי אלפלפה עדינים טריים.
חביתת נבטוטים ירוקה
שתי כפות גרגרי תירס (עדיף קפוא על קופסה), רבע חציל, חצי בצל 2-3 שיני שום, פחות מחצי כפית דבש, כמה עלי תרד וקצת פטרוזיליה קצוצה, חצי כוס נבטוטים מעורבים, תבלינים לפי הטעם, כפית יוגורט. חותכים את החציל לקוביות ומטגנים בשמן זית משובח. קוצצים את הבצל והשום, מוסיפים את הבצל (עד עכשיו על אש בינונית) ןמטגנים עד שמזהיב, מוסיפים את השום ואת התירס ומטגנים על אש נמוכה את כל מה שיש כבר במחבת. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מים. טורפים את הביצים עם היוגורט, התרד, הפטרוזיליה והדבש (עדיף עם מערבל מוט ולאפשר להרבה אוויר להתערבל עם הביצים והיוגורט); הצבע צריך להיות ירוק בהיר, להוסיף תרד ופטרוזיליה עד שמקבלים את הצבע הנכון. מוסיפים כפית שמן זית למחבת ומעלים את החום מעט. מוסיפים את התערובת הירוקה למחבת שעל האש ומוסיפים את התבלינים ואת הנבטוטים. לערבב קלות. מנמכים את החום למינימום ומכסים את המחבת. לאחר כמה דקות הופכים את התערובת שבמחבת וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד שהחביתה הירוקה מוכנה. בתיאבון
סלט קיצי מצוין
כרוב חתוך דק דק, נבטים קלילים , אפונה ירוקה מבושלת ומקוררת, גרעיני חמניות, חמוציות ללא סוכר ורוטב וינגרט מתקתק. לשים הכל בקערה גדולה, כמויות – לפי העין והלב. מומלץ להוסיף לימונענע גרוסה, ערב קריר וחברים טובים 🙂
סלט יפני קיצי נהדר!
חופן נבטים (זורם עם מגוון סוגים)
3 גזרים חתוכים לקיסמים
3 מלפפונים חתוכים לקיסמים
פלפל אדום חריף פרוס דק או חתוך לרצועות
פלפל ירוק חתוך לרצועות
לרוטב:
2 כפות חומץ
2 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן צמחי
כף סוכר
כפית מלח
מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומגישים עם 3 כפות שומשום קלוי מעל
פאד תאי
אטריות אורז מוקפצות:מחממים את השמן בווק. שוברים פנימה את הביצים ומקשקשים אותן. מוסיפים את האטריות ומערבבים עד לריכוך מוחלט של האטריות (כ-7-8דקות).
מוסיפים את הטופו, הסויה והסוכר וממשיכים לערבב כ- 3-4 דקות עד לקבלת טעם אחיד לכל האטריות.
מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים/מקפיצים דקה וחצי נוספת. מגישים בצלחת ומפזרים את הבוטנים מעל.
פסטה עם נבטים
מתכון טבעוני למהדרין! מנביטים שעועית מש ,עדשים וחומוס .משרים טופו במשרת סויה ,סילאן ושום.מבשלים פסטה בשלושה צבעים ומצננים.את הטופו מקפיצים קלות בשמן זית -את הרוטב שומרים.מערבבים בקערה את הנבטים ,הטופו והפסטה ופטריות שמפניון ומוסיפים את הרוטב עם שתי כפות בלסמי.אפשר להוסיף אגוזים או בוטנים קלויים לא מומלחים ובתאבון!
הכריך הטעים בעולם
לחם טוב, אבוקדו, מלח עשבים משובח (את שלי קיבלתי מדנמרק), נבטים , ועגביות שרי תמר פרוסות — הכריך הטעים בעולם. גם הילדים שלי מסכימים!
אורז עם נבטים
מתחילים להכין אורז רגיל כמו שאתם אוהבים, אנחנו אוהבים לטגן אותו קצת בהתחלה עם שמן זית , בערך חמש דקות אחרי הרתיחה מוסיפים את הנבטים, מלח , כמון וכורכום, מערבבים וסוגרים עם המכסה. יוצא יאמי.
נבטים מוקפצים עם תוספות
3 כפות שמן
3 שיני שום פרוסות
1 כף ג’ינג’ר טרי קצוץ
2 כוסות נבטים
1/2 כוס עלי כוסברה שלמים
4 כפות בוטנים קצוצים וקלויים
מצרכים לרוטב:
2 כפות רוטב פסטה או כל מה שתבחרו
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות סוכר
1 כפית שמן שומשום
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית קטנה.
שמים את השמן בווק וכשהוא חם, מכניסים פנימה את השום והג’ינג’ר לדקה.
מוסיפים את הכרוב ומערבבים כשתי דקות.
יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים עוד שתי דקות.
מוסיפים את הנבטים והכוסברה ומערבבים.
מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים.
סלט קיצי
נבטים (מכל סוג שבא), פפאיה (עדיף חצי בשלה) עגבניות שרי, שומשום, גרעיני דלעת+חמניה( או מה שבא) קצת שום כתוש ,שמן זית ומלא לימון.
הסלט הכי טעים
צרור נבטי חמניה, 3 כפות נבטי שעועית מש,נבטוטי אלפלפא 1 כף, 5כפות קינואה, צרור פטרוזילה, צרור כוסברה, כף חמוציות חצי תפוח ירוק (פרוסות דקות) צרור עלי רוקט- רוטב: כפית חרדל דיז’ון גרגירים, מיץ מחצי לימוןמלח ופלפל לפי הטעם 2 כפות שמן זית מערבבים את כל המצרכים ובתיאבון!! 🙂
מנה מנצחת לקיץ
חותכים אבטיח לריבועים בינוניים, מפזרים מעל גבינה בולגרית ומעל הגבינה מפזרים נבטים. כמה פשוט ככה טעים ומזין.
ארוחת בוקר של אלופים
קוואקר, נבטי כוסמת, גוג’י בר וחלב שקדים. מתכון מנצח…
מרק נבטים
4 שיני שום כתושות
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 חבילות נבטים
מלח, פלפל , כף אבקת מרק עוף רכיבים טבעיים
8 כוסות מים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף רוטב סויה
אופן ההכנה:
מרתיחים את כל המצרכים בסיר ומבשלים כשעה על אש קטנה.
סלט אבוקדו ונבטים
1/2 כוסברה
1/2 בצל ירוק קצוץ
. פורסים את הפיתה לשניים
2. מועכים את האבוקדו למרקם הרצוי. מורחים אותו לתוך פיתה.
3. מערבבים עם כוסברה ובצל ירוק חרדל
4 מורחים חומוס בצד השני של הפיתה.
5. מוסיפים את נבטי חמניות כדי כריך
6. להוסיף עגבניות, שום ירקות אחרים הנמצאים העונה
סלט ירקות עשיר
סלט ממגוון ירקות מכל הבא ליד (עגבניה, מלפפון, גזר, סלק, קולרבי, חסה, סלרי, כוסברה, שום … קוצצים, סוחטים לימון שלם, מכינים רוטב טחינה ומערבבים הכל עם נבטי מאש (או עדשים) – יאמי!
מוקפצים עם נבטים
מכינים את הירקות הקצוצים לפני:
גזר, בצל, קישוא, פלפל, חציל, כוסברה, פטרוזליה, נבטים מכל מיני סוגים למעשה כל ירק אפשר. כדאי לחתוך ארוך ודק.. יותר טעים ומתבשל מהר יותר.
מחממים ווק עם מעט שמן מקפיצים את הירקות
ניתן להוסיף רצועות או קוביות טופו..
מתבלים עם רוטב סויה, מלח פלפל, כוסברה יבשה, מעט כורכום, מעט כמון, רוטב חמוץ מתוק, או לימון וסילאן כל אחד לפי הטעם.
ניתן להוסיף נבטים על המנה לאחר ששמנו בצלחת וניתן להקפיץ אותם עם שאר הירקות בווק לפי בחירתכם..
תבשיל עדשים וכל טוב
3 ביצים קשות – קופסא אפונה – בצל גדול – אגוזי מלך
מטגנים בצל – מוסיפים לו את האפונה בלי המים – לטיגון קצר
מוסיפים את הבצל והאפונה לביצים מועכים – את הכל יחד – מוסיפים אגוזים קצוצים – מקררים
ואפשר להפוך את הכלי שתהיה צורה יפה על צלחת הגשה
לא לשכוח מלח ופלפל
סלט נבטים מהיר
סלט ירקות קצוץ דק עם נבטים ומיני עלים שונים מעט שמן זית ולימון… לארוחת בוקר … מתאים לאנשים כמוני שין להם דקה של זמן…